Wat is de eerste stap bij klachten over een computerwerkplek?

De eerste stap is eigenlijk vrij eenvoudig:

Zoek een naar de gebruiksaanwijzing van je stoel! Die kun je vaak vinden in je bureaula, aan de onderkant van de stoel of achter de rugleuning. Verder vind je vaak ook goede instructies op Youtube. En een video is vaak toch leuker dan een stuk papier. Hier vind je een goed voorbeeld: RH bureaustoel Kom je er niet uit, vraag je arbo verantwoordelijke. Van alle kwalitatief goede stoelen is een gebruiksaanwijzing beschikbaar!

Met behulp van de gebruiksaanwijzing kun je stap voor stap je stoel instellen.

Gebruik vooral de beweegfunctie van je stoel! Bewegen is minstens net zo belangrijk dan goed zitten! Drie dingen zijn belangrijk:

  1. aan de beweegfunctie moet je wennen.
  2. Niet vergeten in de schakelen dus.
  3. vergeet je gewichtsinstelling niet!

In de juiste houding zitten is goed

Afwisselende zithoudingen zijn beter

Ná het instellen van de stoel kun je de tafelhoogte bekijken. De hoogte van de stoel bepaalt op welke hoogte je onderarmen zich bevinden. De onderarmen dienen in ieder geval ondersteund te worden. Liefst door de armlegger, maar als dat niet kan is de tafel ook prima!

Kom je er niet uit, en heb je last, laat het me gerust weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *